Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

söndag 19 september 2010

Till mellanbror


Del två i syskonbeställningen går till store-och lillebror. Detta set är i svartvit velour från Ohlsons tyger i Örebro och huvan är fodrad med turkos frotté. Så här kommer frottén igen, såsom i lillebrorsans set. Även dessa byxor har fått en frottébakficka. Och jag är verkligen nöjd att jag fick till mittensömmen på byxorna så bra, det kan ju va lite knivigt då man syr i randiga tyger, det blir så tydligt när det blir fel... Tyvärr lyckades jag inte lägga ut kläderna så snyggt då de skulle fotograferas, men det får ni förska bortse ifrån.

torsdag 16 september 2010

Jag lever!

Tro det eller ej - jag lever, syr gör jag också nu och då, bloggar desto mer sällan... (jag kollar dock era andras sybloggar regelbundet, exempelvis i Iphonen då lillan äter på nätterna...) Men med en livlig treåring och en tremånaders med ytterst lite sömnbehov på dagarna så blir de små stunderna i syrummet de kvällar jag har möjlighet, lust (det har jag iofs ofta) och ork.

Vad syr jag då? Ju överst på min sylista står en storbeställning till tre syskon och här visar jag upp setet till den yngsta i syskonskaran. En hoodie i brun frotté med sned knäppning som har infodring i samma tyg som huvan och byxorna, ekologisk interlock med retrobilar från Mjuka Tyger. Byxorna har fått en bakficka i brunfrotté.