Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

torsdag 29 april 2010

Flygande kaniner

Jag börjar min nya blogg med att bjuda på ett misstag. Denna mössa ritade jag mönstret till själv och råkade lägga tyget åt fel håll, eller hade inte koll på vad som var upp och ned på mönstret... Typiskt! Men när jag väl hade börjat kände jag att jag gärna ville slutföra det hela. Och då fick jag ju också lite ytterliggare träning på kantbandning, och det skadar inte. Jag har sytt sömmen på kantbanden med förstärkt raksöm. Hur den passar på en litens huvud får jag se då knodden i magen tittar fram!

Material: Kanininterlock och enfärgad interlock från JNY Design

Mönster: Eget

8 kommentarer:

 1. Den blev fin trots misstaget! En fråga, hur kantbandar du när kantbandet ska sticka ut själv. när jag bandkantar en body så blir kantbandet i tre lager, men i en sån här mössa blir det fyra. Hur gör man det snyggt utan bandkantningsapparat? Kanske är jag som är trög ;)

  SvaraRadera
 2. Först och främst, tack för att du följt med mig till den här adressen!

  Ärligt talat, vad gäller bandkantning så är jag nybörjare och det blir på lite olika sätt från gång till gång. När jag syr en body eller bandkantar en halsringning på en tröja gör jag som du, i tre lager. Här har jag gjort så inuti mössan men haft sådan bredd på remsan så att jag i knytbanden kunnat göra den i fyra lager. Sen klippt bort överflödet inne i mössan. När jag bandkantade omlottvelourbodyn, som du hittar här: http://vilde-valdemar.blogspot.com/search/label/hoodie, så sydde jag först fast remsan mot insidan och vände sedan över till rätan, vek in kanten och sydde fast. Ibland använder jag färdig jerseysnedslå, men då är man ju begränsad i färger. Jag har provat att vika snedslå med en snedslåvikare, men det är svårt att få till bra i stretchiga material, tycker jag. Inte så tydligt svar kanske, men lite förslag iallafall..

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Onomak, jättesöt mössa trots misstaget. Kantband är något som jag måste öva på det blir aldrig riktigt bra :-(

  SvaraRadera
 4. Jättefin mössa och kul det ska bli att följa din nya blogg. Titta gärna in hos oss, vi har utlottning just nu...

  SvaraRadera
 5. nämen kolla, du har ju sytt precis en sån mössa som jag har sytt ikväll!! din blev jättefin trots tygmissen - tycker faktiskt inte att det gör något!

  jag hittade hit idag - lägger dig på min lista!!

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer och för att ni fortsätter följa min blogg!

  SvaraRadera
 7. Så söt tycker verkligen om denna toppiga modell på bebismössa!

  SvaraRadera
 8. Aah se där! =) Den där modellen är ju så himla söt och valde mellan dessa två när jag skulle göra ett test.
  "Min" mössa får lite provkonkurrens här. ;-)

  SvaraRadera