Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

tisdag 1 juni 2010

Det blommar i äppelträden och på klänningen

Det är de 4600 kvm tomt som ni ser en bit av nedan i kombination med härligt väder som gjort att stunderna i syrummet blivit färre på sistone och därför även blogginläggen, men någon liten stund varje dag har jag fått till (för det behöver jag). Det finns några olika projekt på gång och idag blev denna klänning klar. Det är en beställning och ska pryda en charmig 2-åring i sommar. Jag funderade och testade lite olika varianter med det bruna zigzagbandet men föll slutligen för att använda det på det här viset. Och åhhhh!!! Det är ju bara helt fantastiskt roligt att sy klänningar!!!

Material: Tyget är köpt av beställaren själv och vi kom tillsammans underfund med att det borde vara från Stoff och Stil. Knappar och zigzagband lyckades jag till sist få tag på (i denna närapå tygbutikslösa bygd) genom ett besök hos min älskade mormor.
Mönster: Jag har utgått från en Blingo-klänningsmodell jag lånat från beställaren och förstorat detta.

6 kommentarer:

 1. Verkligen jättefin klänning! Blev snyggt med det bruna bandet!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig trädgård du har men jag förstår att den ttar tid. Klänningen är underbar!! Visst är det kul med klänningar!!

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det kul att sy klänningar, jag får aldrig nog! Denna var jättesöt och somrig! Kul och snyggt med zickzackbandet som detalj! Har fått lite av min svärmor, men inte kommit mig för att använda det ännu.

  Är det eran tomt på bilden? Vad avundsjuk jag blir! Ser fantastiskt fin och härlig ut!

  SvaraRadera
 4. Superfin klänning, så snyggt med zickzackbandet och fickorna. Åh wow vilken trädgård ni har, förstår att det tar en del tid i anspråk :-)

  SvaraRadera
 5. Jag älskar de här raka enkla klänningarna! Kanonsöta detaljer! Håller med om att det är jättekul att sy klänningar!

  SvaraRadera