Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

fredag 2 juli 2010

Syskonmatching à la IKEA

Här är mina första syskonmatchande kläder! Jag gillar skarpt de "bladiga" tygerna från IKEA. De är i helt olika grovlek och känsla. Det vita är ett tunt tyg (perfekt till sommarskjortor) med lite linnekänsla i strukturen, det rosa är ett tjockt tyg med mycket stadga. Ett riktigt roligt projekt där jag också provat många nya mönster bl a Gynther-skjortan, ett mönster jag bytt till mig från Makrill (även den gula frottén i de små byxorna har jag köpt av henne). Nästa gång ska jag dock komma ihåg att sy fast snedslån i nederkanten innan jag syr ihop sidosömmarna, det blev lite krångligt den här gången. Förövrigt tycker jag verkligen om den himmelsblå färgen på snedslån (den är nog aningen ljusare i verkligheten), tror att skjortan kommer passa bra även till ett par jeansshorts här i sommar. De vita byxorna har insnitt i nederkanten och är sedan kantade med snedslå även dom. Jag har satt små knappar i sidorna nertill, de fyller ingen funktion utan är bara för "syns skull". På bilden här ser jag nu att de ser ut att sitta lite olika på de två byxbenen, men det är nog mest något jag missade i fotograferandets stund. En bladapplikation fick piffa upp byxorna lite extra.

Material: Bladmönstrade tyger från IKEA, vitt bomullstyg med linnekänsla från gömmorna (alldeles för gammalt för att jag ska komma ihåg var jag köpt det), gul frotté från Mjuka tyger, himmelsblå snedslå från lokal tygbutik, gul snedslå och knappar från mormos "skattkistor".

Mönster: Gynther-skjorta, Byxor med insnitt ur Meedom (jag har dock utgått från Form 2 och inte Form 3 som det står i boken), Förklädesklänning i A-form ur Meedom, Gula byxor Form 1 ur Meedom (jag har gjort benen rakare än i mönstret)

6 kommentarer:

 1. Vilket jättefint set! Visst är det roligt med syskon matchning!

  SvaraRadera
 2. Jättefina kläder. Gillar också bladblusen(är det ett ord*smile*)

  SvaraRadera
 3. Åh! Vilka underbara set!!! Det får bli en tur till IKEA. Kan inte låta bli: Aj löv it ;-)

  SvaraRadera
 4. Vilka jättefina kläder. Är själv sugen på att sy något av Gynthers mönster. Har det hemma, men än har det inte blivit så mycket mer. Ja, ja den som lever får se :D.

  SvaraRadera
 5. Oj oj så fint!! GILLAR!! Lägger till dig i min blogglista också!!

  SvaraRadera
 6. Vilka söta set! Och stort Grattis till bebisen som har kommit! Tur att den stannade i magen så länge =). Hoppas vi får se livebilder på plaggen och beisen sedan.

  SvaraRadera