Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

fredag 15 oktober 2010

Till mina egna små

Efter att ha sytt mest beställningar till andra och mitt i pågående förberedelser för att vara med på marknad tog jag ett litet break och sydde till mina egna små godingar. Och här ser ni resultatet. En fordonströja till storebror och en jeansklänning till lillasyster.

Tröjan är för mig ett stort frågetecken. Jag har nämligen använt Ottobres 301-basmönster, som jag använt så många gånger förr, men nu blev halsöppningen sååå vid. Hur kan det komma sig? Nu funderar jag om jag ska sprätta lös ärmarna och göra ett nytt fram- och bakstycke eller om den får agera pyjamaströja. Fordonstyget är hursomhelst från Mjuka tyger och interlocken från JNY Design.

Och så en jeansklänning till lilla fröken. Jeanstyget kommer från Tygverket och den prickiga snedslån från Ohlssons tyger. Mönstret är Meedoms A-form 1,5.

8 kommentarer:

 1. Så fina!! Önskar jag hade haft lite mer av det gröna fordonstyget för det var verkligen en klar favorit!!

  SvaraRadera
 2. Snyggt!! Klänningen var verkligen snygg!

  SvaraRadera
 3. Jättefin klänning, gillar detaljerna!/Åsa

  SvaraRadera
 4. jeansklänningen är galet snygg!! när jag ser sådant ögongodis så drömmer jag i hemlighet att det är en liten tjej i magen. men annars känner jag mig som en pojkmamma (kanske inte så konstigt ;))

  SvaraRadera
 5. Så söt jeansklänning! Den röda prickiga sneslån och detaljerna var var supertfina!

  SvaraRadera
 6. Jeansklänningen var helt i min stil! Jättefin!

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken helt underbar klänning! Jättefin fordonströja oxå såklart :-)

  SvaraRadera
 8. Åhh den svarta klänningen var gudomligt fiiin!

  SvaraRadera