Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

söndag 9 maj 2010

Beställningar!

Den här mössan är min första beställning, ja, nästan iallafall. Jag har även några andra beställningar på gång, men de kräver lite mer knep, knåp och funderingar (jag återkommer till det). Mössan är samma modell som jag sytt tidigare, en "egen mössa" så att säga. Förra gången sydde jag den "enkel", nu är den vändsydd. De synliga sömmarna är flatlocksömmar som jag själv tycker jag får till bättre och bättre hela tiden - kul! Till skillnad från den "enkla" varianten blir den här vändsydda lite mer strutig på. Nu är det bara att hoppas att den passar killen som ska bära den!

Material: Turkos Molninterlock och röd Molnjersey från JNY Design (snart är den turkosa helt slut, snyft... kanske räcker till en bebismössa)

Mönster: Eget

Så till mina funderingar angående några andra beställningar:
 • Det gäller nummer ett mina muddjeans. Ni som förstorar egna mönster, har ni några tips och generella råd då det gäller att öka storlekar (och minska för den delen) på egenritade byxmönster?
 • Och så nummer 2 - kepsar, är det nån som sytt kepsar? Vad har ni använt för mönster? Och vad har ni använt för material i själva skärmen?

Tacksam för all hjälp!

5 kommentarer:

 1. Fina mössor! Det var kul med något annorlunda. tyvärr kan jag inte bistå med någon hjälp på dina frågor. Är alldeles för mycket nybörjare :-)

  SvaraRadera
 2. Jättesnygga och tuffa mössor! Bandkantningen gick finfint =)

  SvaraRadera
 3. Snygga mössor! Visst är det kul med beställningar!

  Till din fråga nr 1 kan jag tyvärr inte hjälpa så mycket. Mer än att försöka stora upp och jämföra med ett par byxor i den storleken om man har tillgång till detta.

  Fråga 2: Jag har inte sytt någon keps men det finns ett mönster i en gammal bok som jag har. Står inte vilken storlek den är till men ser ut som kanske 2 år. I skärmen så skriver de att man ska använda stadig vlieselin i flera lager. Säg till om du är intresserad av mönster.

  SvaraRadera
 4. Hejsan igen, mailar du mig dina adressuppgifter så kommer minimössa med posten. =)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina mössor du syr. Och jag diggar verkligen muddjeansen i inlägget nedan. Jättefina!

  SvaraRadera