Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

lördag 1 maj 2010

Puffbyxor

Sedan jag gjorde dessa byxor till den kommande bebisen har jag tänkt göra ett par i samma tyg även till sonen. Samtidigt behövde jag jobba lite på mönstret som jag gjort till muddjeansen och muddmanchesterbrallorna jag gjort tidigare. Så jag slog ihop dessa "uppdrag" och skapade dessa puffbyxor. I jämförelse med jeansen och manchesterbrallorna har jag minskat lite i byxmönstret mot midjan och ganska mycket mot benmuddarna. Detta för att inte ha så mycket tyg att behöva sy fast i mudden, vilket jag upplever har varit besvärligt tidigare. I det här fallet gjorde jag dessutom en lite mer utställd modell från knäet med ännu mer puffkänsla. Jag har även testat att lägga in en bred resår i midjemudden på dessa byxor. Resåren är exakt samma längd på som mudden och fastsydd alldeles upptill i mudden med sömmar på insidan på två ställen (i sidorna). Den syns alltså inte och mudden går fortfarande att vika ner. Tror detta kan vara ett sätt att göra när man jobbar med lite tyngre och tjockare tyg, typ jeanstyg, i muddbyxor för att få dem att sitta uppe ordentligt.

Mönstret har jag "placerat" på samma sätt på baksidan, dvs med mer vitt ovanför knäna och mer mönster nedanför. Det är roligt med tyg där man kan jobba med mönstret på olika sätt för att få fram olika helhetsintryck.

Material: Bomullstyg inhandlat på auktion för ett par år sedan, muddväv från lokal tygbutik

Mönster: Eget

Storlek: 104

4 kommentarer:

  1. Jättesnygga! Smart med resår i mudden, har funderat på det men inte orkat tänka ut hur jag skulle få till det. Men nu fick jag ju ett bra tips!

    SvaraRadera
  2. Vad fint du fått till mönstret! Det här tyget är ju underbart!

    SvaraRadera
  3. Fin blogg du har! Massor av fint du syr och pysslar på med! Har kollat din gamla blogg och jeansbyxorna med muddar är helt underbara liksom de bruna manchesterbyxorna nedanför!

    SvaraRadera