Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

måndag 17 maj 2010

Hippiimössans varianter

Den här typen av mössa har jag visat upp tidigare (börjar kanske bli lite tjatigt nu...). Jag började rita på den för något år sedan, då det var mycket läsande av sybloggar för min del men inte så mycket syskapande. Jag såg en mössa på en liten kille i en lekpark och tänkte att "en sån där modell skulle va roligt att göra", idag kommer jag faktiskt inte ihåg om den mössa jag gör överhuvudtaget liknar den mössan. Hur som helst så drömde jag om en overlock och tanken var att mössan skulle ha sömmarna utåt liksom i elefantmössan här ovanför. Så småningom började jag sy mer och mer, började blogga, köpte en overlock, hittade mönstret jag ritat och började sy, men då med flatlocksömmen (som jag blev väldigt förtjust i). Jag kom överhuvudtaget inte ihåg att jag i första visionen hade tänkt att ha "utåtstående" overlocksömmar på mössan. Tills i förra veckan då jag fick hem en bäbismössa från Gobligobli som min lille/lilla plutt i magen ska få bli stolt testmodell av. Hon hade sytt mössan med overlocksömmarn utåt och plötsligt slog det mig att det var ju så jag i början hade tänkt göra på min mössa. Så då var det bara att sätta sig vid maskinen och göra en mössa till, även om V's mössgarderob börjar svämma över vid det här laget.

Material: Röd molnjersey och gul molninterlock från JNYdesign i mössan med flatlocksömmar (suddig på bilden ovan och på huvudet på V på bilden nedan), svart-vit elefantjersey från Jofotex och röd molninterlock från JNYdesign i mössan med råa overlocksömmar.

Mönster: Eget

5 kommentarer:

 1. Jättefina mössor! Kul med något som sticker ut i mängden.

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg egen modell!

  SvaraRadera
 3. Oslagbart snygg!! Nej, vad sugen jag blir på att testa. Och frågar du mig kan man inte ha för många mössor... eller?!

  SvaraRadera
 4. Jättesött tyg och gullig modell med lite häng bak!

  SvaraRadera